TAMRON SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD

Bajonett: Canon, Nikon

Széles rekeszű zoom teleobjektív, az osztályában a legkisebb* házba építve

 

A minőségi csúcsra törekvés. Ez a kiváló képminőségű, nagy fényerejű, gyors zoom teleobjektív állandó F/2.8 rekeszértékkel rendelkezik, és VC illetve USD funkciókkal van felszerelve. A speciális üveg elemek, köztük az XLD és LD elemek a kromatikus aberráció teljes korrigálására használatosak, míg a speciális optikai kialakítás még jobb kontrasztot és kitűnő felbontási teljesítményt ér el.

 

* A full-frame tükörreflexes (SLR) fényképezőgépekhez való, VC képstabilizátorral és USD funkcióval felszerelt gyors zoom teleobjektívek körében. 2012. októberi állapot szerint (Forrás: Tamron).

Kivételes optikai teljesítmény

Élvonalban a képminőség

 

Az optika belsejében találhatóak alacsony (LD) és extra alacsony szórású lencsetagok is (XLD). Utóbbiak olyan különleges üvegből készülnek, ami a fluroithoz hasonló törésmutatóval rendelkezik. A törésmutató az anyagok fénytörési képességét méri: minél kisebb az érték, annál inkább alkalmas arra, hogy jó képminőséget biztosítson, és javítsa az optikai teljesítményt. Ennek az anyaghasználatnak köszönhető, hogy eltűnik a kromatikus aberráció, ami korábban sok problémát okozott a telefotó fotográfiában. A végeredmény így mindig torzításmentes, éles és magas színhűségű kép lesz az egész zoomtartományban.

USD

 

Az Ultrasonic Silent Drive (USD) egy új típusú autofókusz rendszerünk. Ezek a speciális ultrahangos motorok majdhogynem hangtalan és szokatlanul gyors  élességállítást tesznek lehetővé. A gyorsan mozgó, dinamikus fotótémákhoz, illetve a sportfotózás igényeinek kielégítésére fejlesztettük ki ezt a rendszert . Ilyen helyzetekben gyors, precíz, és időnként hangtalan élességállításra van szükség, és mindez ezzel az objektívvel lehetséges.

VC képstabilizálás (Vibration Compensation)

 

A gyors autófókusz nem elég: fontos, hogy a bemozdulásos elmosódást is elkerüljük. A Tamron VC objektívek kiállták a próbát: elmosódás nélküli, éles képeket készítenek, rossz fényviszonyok között is.

 

A Sony vázakhoz készült objektívek nem használnak optikai képstabilizálást, mivel ez a funkció be van építve a Sony fényképezőgépekbe.

SP (Super Performance)

 

Két betű csak. Pedig micsoda hatással vannak a képminőségre! Az SP optikák a Tamron legkiválóbb termékei közé tartoznak. Nagy teljesítmény, kiemelkedő képminőség, innovatív megoldások. Mérnökeinknek teljesen szabad kezet adtunk az SP objektívek fejlesztésénél, egyedüli célként a kompromisszum nélküli, kiemelkedő képminőséget határoztuk meg. Az eredmény - úgy véljük - magáért beszél.