TAMRON SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD

Bajonett: Canon, Nikon, Sony

Fantasztikus  képminőség az ultra-nagylátószóg minden sarkában.

 

Az új 15-30mm f/2.8 full-frame méltó tagja a Tamron SP (Super Performance) sorozatának. Az XGM (eXpanded Glass Molded Aspherical) lencsetagnak köszönhetően olyan minőségű képet tud adni, mint két fix 15 vagy 30mm-es objektív.

 

Az XGM - kiterjesztett, üvegből öntött aszférikus lencsetag korrigálja a geometriai torzításokat, a kromatikus aberrációt, és példa nélküli módon tiszta és éles képet garantál.

Minőség, kompromisszumok nélkül

Magnézium-fluorid bevonat a frontlencsén

 

Az elülső lencsetag buborékalakja nem teszi lehetővé, hogy az objektívre szűrőt helyezzünk, ezért ez a lencse magnézium-fluorid bevonatot kapott. Ez víztaszító hatású, és megkönnyíti, az esetleges szennyeződések eltávolítását.

XGM lencsét az átütő képminőségért

 

Az optika belsejében 13 csoportba rendezve 18 lencsetag található. Az elrendezésben találhatóak alacsony szórású lencsetagok (LD), és egy  XGM lencstag is.

Ez a lencsekombináció garantálja, hogy torzításról és aberrációktól mentes képeket készítsünk a teljes zoomtartományban.

eBAND és BBAR bevonat

 

Az új generációs BBAR (Broad-Band Anti-Reflection - Szélessávú Visszaverődésgátló) bevonatot az ultra-nagylátószögű lencsékhez optimalizáltuk. Itt különböző vastagságú magnézium-fluorid rétegekkel különböző hullámhossztartományokban szűrik ki a nem kívánatos fényeket.

Az eBand egy nanostruktúrált lencsebevonat, ahol a struktúravastagság nem nagyobb, mint a kiszűrendő szögből beeső látható fény  lehetséges hullámhosszai. A különböző bevonatok ideális elosztása a különböző lencsetagokon garantálja, hogy mindig szellemképtől, tükröződéstől és becsillanástól mentes képeket tudjunk készíteni.

VC képstabilizálás (Vibration Compensation)

 

A gyors autófókusz nem elég: fontos, hogy a bemozdulásos elmosódást is elkerüljük. A Tamron VC objektívek kiállták a próbát: elmosódás nélküli, éles képeket készítenek, rossz fényviszonyok között is.

 

A Sony vázakhoz készült objektívek nem használnak optikai képstabilizálást, mivel ez a funkció be van építve a Sony fényképezőgépekbe.

Krémesen elmosódott háttér nagylátószögnél

 

Hála a f/2.8 rekesznek, ez az optika könnyen kiemelhetővé teszi a témát a háttér vagy az előtér krémesen lágy elmosásával, a 0,28m-es minimális tárgytávolság pedig a nagylátószögű makrózást is lehetővé teszi.

Ellenáll az elemeknek

 

A cseppálló felépítés megvédi az optika belsejét az időjárás viszontagságaitól, és kényelmes útitárssá teszi az objektívet merészebb utazásokhoz is.

Ultrasonic Silent Drive, a precíz és csendes autofókuszért

 

Az Ultrasonic Silent Drive (USD) egy új típusú autofókusz rendszerünk. Ezek a speciális ultrahangos motorok majdhogynem hangtalan és szokatlanul gyors  élességállítást tesznek lehetővé.

SP (Super Performance)

 

Két betű csak. Pedig micsoda hatással vannak a képminőségre! Az SP optikák a Tamron legkiválóbb termékei közé tartoznak. Nagy teljesítmény, kiemelkedő képminőség, innovatív megoldások. Mérnökeinknek teljesen szabad kezet adtunk az SP objektívek fejlesztésénél, egyedüli célként a kompromisszum nélküli, kiemelkedő képminőséget határoztuk meg. Az eredmény - úgy véljük - magáért beszél.