TAMRON SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2

Bajonett: Canon, Nikon, Sony

Az SP 150-600 mm G2 (2. generációs) ultravékony teleobjektív továbbfejlesztett optikai teljesítménye lehetővé teszi, hogy figyelemreméltó élességgel készíts kézi felvételeket. Ez az új objektív az  SP 150-600mm (A011-es modell) sikerére épül, de jelentősen továbbfejlesztettük. Jobb általános optikai teljesítménnyel és gyorsabb AF-sebességgel, valamint  fluorid borítással, és FLEX ZOOM LOCK zoomrögzítővel láttuk el.

 

Az új zoomot az alapoktól kezdve újították fel a Tamron szigorú minőségi szabványainak és tervezési előírásainak megfelelően. Az elkészült eszköz ötvözi az intelligens mérnöki megoldásokat és a nagy teljesítményt a minőségi kivitelezéssel és a felhasználóbarát dizájnnal. Másként szólva: Ez az optika is az SP szériánkhoz tartozik.

Figyelemre méltó élesség

A továbbfejlesztett optika sokoldalúbb lett

 

Az SP 150-600mm G2 három LD (alacsony diszperziójú) lencsetagot tartalmaz, amelyek teljes mértékben kiküszöbölik az axiális és keresztirányú kromatikus aberrációkat. Továbbfejlesztésre került az optikai konstrukció is (21 tag 13 csoportban).

 

A tükröződésgátló technológiák, az eBAND (kiterjesztett sávszélesség és szögfüggőség) bevonat és a BBAR (szélessávú visszaverődésgátló) borítás javítja a fényátvitelt, és elnyomja a belső visszaverődéseket, beleértve a fényképezőgép képérzékelőiről érkező fényt is. Tehát még akkor sem jelennek meg a visszaverődő fény által okozott szellemképeket és fénysávok, ha háttérvilágítással készítesz fényképeket.

 

Más fejlesztések is  növelték az objektív sokoldalúságát. Például a MOD, azaz a minimális tárgytávolság 2,2 m-re csökkent, így élvezheted a tele-makró fotózást és a drámai bokeh-hatást is.

600mm F/7.1 1/1000sec ISO: 200

600mm F/7.1 1/1000sec ISO: 200

Fotózz stabilan a még jobb rezgéskompenzációnak köszönhetően!

 

A VC, azaz a rezgéskompenzáció hatékonysága 4,5 fényértéknek felel meg a CIPA (Camera and Imaging Products Association) által kidolgozott képstabilizációs teljesítményskála alapján, ha a 3-as VC-módot használod. Az SP 150-600mm G2 ugyanis háromféle VC-móddal rendelkezik:

 

1-es VC-mód

Normál mód, amely mind a keresőkép stabilitására, mind a képstabilizálásra megoldást nyújt.

 

2-es VC-mód

Kifejezetten a pásztázó mozgáshoz kifejlesztve.

 

3-as VC-mód

Az elkészülő képek nagyfokú stabilizálása fontos ebben a módban, a keresőkép stabilizálása pedig nem.

 

A Sony vázakhoz készült objektívek nem használnak optikai képstabilizálást, mivel ez a funkció beépített része Sony fényképezőgépeknek.

 

 

Az objektív elülső lencsefelülete magnézium-fluorid réteggel van bevonva, amely taszítja a vizet és olajat. Így a lencse felületét könnyebb letörölni, és kevésbé érzékeny a szennyeződés, a por, a nedvesség és az ujjlenyomatok káros hatására. Annak érdekében pedig, hogy szabadtéri fotózásnál még nagyobb legyen a védelem, az objektívfoglalaton szivárgásbiztos tömítések védik az eszköz belsejét.

 

A FLEX ZOOM LOCK mechanizmus lehetővé teszi a zoom zárolását bármely pozícióban.

 

A FLEX ZOOM LOCK mechanizmus révén a zoom bármely helyzetben gyorsan és egyszerűen rögzíthető vagy kiengedhető a zoomgyűrű elcsúsztatásával. Bármilyen szögből fényképezhetsz anélkül, hogy a zoom véletlenül kitolódna. Ezenkívül a hagyományos Zoom Lock kapcsoló megakadályozza, hogy az objektívfoglalat szállítás közben elmozduljon.