TAMRON SP 85mm F/1.8 Di VC USD

Bajonett: Canon, Nikon, Sony

Tökéletes objektív portréfotózáshoz

 

Ahogy egy festő ösztönösen a legjobb ecsethez nyúl, olyan magabiztosan nyúl a a portréfotós 85mm-es objektívjéhez. Ez a gyújtótávolság ideális ahhoz valósághűen örökítsük meg az arcvonásokat. A nagylátószög felnagyítja a lencséhez közelebb eső tárgyakat, a telefotón pedig minden laposnak és összenyomottnak látszik. 85mm az ideális minden szempontból: még a személyes interakciót is lehetővé teszi, hiszen ideális távolságra állhatunk a modellünktől.

A Tamron SP 85mm F/1.8 a világ első* 85mm-es, nagy fényerejű és képstabilizátoros portréobjektívje. Az egyedi konstrukció lehetővé tette, hogy beépítsük az egyedi VC képstabilizátor rendszerünket jelentős súly- és méretnövekedés nélkül.

 

* A 85mm f/1,8 cserélhető objektíves DSLR kamerákhoz készült objektívek között

Minden portré egy újabb történet

VC képstabilizálás (Vibration Compensation)

 

A gyors autófókusz nem elég: fontos, hogy a bemozdulásos elmosódást is elkerüljük. A Tamron VC objektívek kiállták a próbát: elmosódás nélküli, éles képeket készítenek, rossz fényviszonyok között is.

 

A Sony vázakhoz készült objektívek nem használnak optikai képstabilizálást, mivel ez a funkció be van építve a Sony fényképezőgépekbe.

Éles téma, krémes háttér

 

A magas pixelsűrűségű modern kamerák igényeihez igazodva különösen tiszta és éles képet kell adnia egy objektívnek. Épp ezért az F016 lencsetagjai alacsony szórású és extra alacsony szórású üvegből készülnek,  és a Tamron egyedi eBand és BBAR lencsebevonatait használják.

 

A mérnöki kihívás a tökéletes portréobjektívvel kapcsolatban az ellentmondásos igényekben rejlik. Egyfelől mindenki tűéles, részletgazdag képeket szeretne csinálni, ugyanakkor a téma kiemeléséhez mindenki szeret elmosódott hátteret bokeh fényeket használni.  A Tamron mérnökei azt tudták - teljesen egyedi módon - megoldani, hogy krémesen lágy, egybeolvadó háttér előtt, részletgazdag témát tudjunk megjeleníteni.

Taszítja a vizet és a zsírt

 

Különlegessége az objektív szerkezetének, hogy speciális tömítőanyagokkal időjárásállóvá tettük. A magnézium-fluorid bevonat a frontlencsén taszítja a vízet és gátolja a zsíros ujjlenyomatfoltok kialakulását is.

Új lehetőségek: TAP-in Konzol

 

A jövő elkezdődött: A Tap-in Konzollal frissítheted az objektív vezérlőszoftverét, egyedi autofókusz beállításokat adhatsz meg, és testre szabhatod az objektív egyéb funkcióit is.