Két új objektívet jelentettünk be

Az egyik full-frame MILC gépekhez készül

 

Február 22, Saitama, Japán - A Tamron bejelentette új, nagy sebességű standard zoomobjektívét, a 28-75mm F/2.8 Di III RXD-t (A036), mely 35mm-es, full frame MILC fényképezőgépekkel lesz használható.

 

Ez a lépés jelzésértékű a gyártó olyan törekvéseire nézve, hogy a jövőben tovább bővítse termékkínálatát a 35mm-es, full-frame gépekhez szánt objektívekkel. Az A036-os modell kimagasló optikai teljesítménnyel, azon belül kiváló képminőséggel és lenyűgöző bokeh-val rendelkezik. A fotósok valószínűleg örömmel fogadják majd a páratlan optikai teljesítmény nyújtotta élményt, mely a 0.19m-es minimális tárgytávolságnak és a nagylátószögű zoombeállításnak köszönhető. A sokoldalúság kompakt mérettel és könnyű súllyal társul; az A036-os modell csupán 117.8mm hosszú és 550 gramm súlyú. Az objektív egy teljesen új fejlesztésű, precíz és gyors AF meghajtó rendszerrel rendelkezik. Az RXD (Rapid eXtra-silent stepping Drive) léptetőmotoros egység rendkívül csendes működésű, ami különösen alkalmassá teszi videofelvételek készítésére. Az időjárásálló kivitel, illetve a frontlencse ujjlenyomatoknak és szennyeződéseknek is ellenálló fluorbevonata alkalmassá teszi az objektívet a kültéri használatra is. Ezen felül az A036 kompatibilis a Sony fényképezőgépek DMF rendszerével is, így kimagasló felhasználói élményt nyújthat fotózás közben.

 

A Tamron bejelentette a 70-210mm F/4 Di VC USD (A034 modell) kompakt telezoom objektív megjelenését is, mely full-frame DSLR fényképezőgépekhez készült. Az A034-es modell kiváló optikai teljesítménnyel rendelkezik a teljes zoomtartományban, ráadásul kategóriájában a legjobb, 1:3:1 nagyítással rendelkezik. Az objektív belső zoommechanizmussal rendelkezik (a gyújtótávolság állításával nem változik az optika hossza). Mindez erős konstrukciót és stabil, megbízható működést biztosít.

Az új objektív Dual MPU (mikroprocesszoros) egységgel is rendelkezik, mely nagy sebességű és nagy pontosságú autofókuszt és a kiemelkedő erejű VC képstabilizátort segíti. Hogy külső helyszíneken is megállja a helyét, a 70-210mm F/4 Di VC USD ugyancsak fluorbevonatos frontlencsével és időjárásálló kivitelben készül.