Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II VC LD Aspherical [IF]

Bajonett: Canon, Nikon

Stabil. Gyors. Pontos.

 

 

Élvezze ki a kiváló minőségű, nagy fényerejű, gyors, állandó F/2.8 blendéjű, VC (Vibration Compensation - Optikai képstabilizátor) funkcióval ellátott standard zoom objektívben rejlő lehetőségeket. Élvezze a fényképezés szabadságát, hogy kézben tartott géppel is könnyedén fényképezhet, még kevés fényben is.

Szenzor

Gyújtótávolság [mm]

Legtágabb rekeszérték

Minimális tárgytávolság [m]

Maximális nagyítási arány

Szűrőmenet mérete [mm]

Súly [g]

Gyártói cikkszám

Szerkezet

Látószög

Rekeszlamellák száma

Legkisebb rekeszérték

Méret [mm]

Szín

APS-C

17-50

F/2.8

0.29

1:4.8

72

570

B005

14-19

78-31

7

F/32

79.6 x 94.5

Fekete

 

Professzionális minőség

Élvonalban a képminőség

 

Az optika belsejében találhatóak alacsony (LD) és extra alacsony szórású lencsetagok is (XLD). Utóbbiak olyan különleges üvegből készülnek, ami a fluroithoz hasonló törésmutatóval rendelkezik. A törésmutató az anyagok fénytörési képességét méri: minél kisebb az érték, annál inkább alkalmas arra, hogy jó képminőséget biztosítson, és javítsa az optikai teljesítményt. Ennek az anyaghasználatnak köszönhető, hogy eltűnik a kromatikus aberráció, ami korábban sok problémát okozott a telefotó fotográfiában. A végeredmény így mindig torzításmentes, éles és magas színhűségű kép lesz az egész zoomtartományban.

VC képstabilizálás (Vibration Compensation)

 

A gyors autófókusz nem elég: fontos, hogy a bemozdulásos elmosódást is elkerüljük. A Tamron VC objektívek kiállták a próbát: elmosódás nélküli, éles képeket készítenek, rossz fényviszonyok között is.

 

A Sony vázakhoz készült objektívek nem használnak optikai képstabilizálást, mivel ez a funkció be van építve a Sony fényképezőgépekbe.