Tamron 90mm a Bocuse d’Or rendezvényen

2020. feb. 28. | Fotós szemmel

Nemrégiben a legendás makró objektívünk a Bocuse d’Or Budapesti döntőjén járt. A csapatoknak 5 óra 35 perc alatt kellett két ételt, ételenként xx tálat elkészíteni. Ebből az egyik egyenesen az 90mm-es makró elé érkezet. A fényképező mögött az egykori séf, ma már ételfotós Fekete Antonio állt.

A döntő napját komoly előkészületek előzték meg, hiszen tudtuk, hogy a főzés végeztével futószalagon fognak érkezni majd a tálak. A helyszíni tesztek során derült ki, hogy a versenytálak nemkívánatos módon csillannak be, így az előre megtervezett világítást újra kellett gondolni.

A hosszú és fárasztó nap végül mindenféle komoly probléma nélkül ment le. Néhány nappal a versenyt követően beszéltünk Antonioval, hogy milyen használati tapasztalatai voltak az objektívvel.

„Első találkozáskor nagyon meglepett az objektív relatíve kompakt mérete és kis súlya. Fotózás közben élvezetes volt használni, AF sebességben nem kellett semmiféle kompromisszumot kötnöm. Mivel alapvetően állványról dolgoztunk, a stabilizátort nem használtam, a néhány kézből elkészített kép során annyit éreztem, hogy meglepően látványos a stabilizátor működése. ”

„A minimális közelpont környékén különösen nagy segítséget nyújthat a beépített stabilizátor. Elégedett vagyok a végeredménnyel, de a részletgazdagságról nehezen nyilatkozom most még, mert nagyon plasztikus fényeket használtunk, szerintem ki fogom még próbálni kemény fényekkel is az objektívet.”

A versenyt végül Veres István a Bábel étterem séfje nyerte, így ő képviselheti Magyarországot az észtországi európai válogatón.

Tamron 90mm a Bocuse d’Or rendezvényen

2020. feb. 28. | Fotós szemmel

Nemrégiben a legendás makró objektívünk a Bocuse d’Or Budapesti döntőjén járt. A csapatoknak 5 óra 35 perc alatt kellett két ételt, ételenként xx tálat elkészíteni. Ebből az egyik egyenesen az 90mm-es makró elé érkezet. A fényképező mögött az egykori séf, ma már ételfotós Fekete Antonio állt.

A döntő napját komoly előkészületek előzték meg, hiszen tudtuk, hogy a főzés végeztével futószalagon fognak érkezni majd a tálak. A helyszíni tesztek során derült ki, hogy a versenytálak nemkívánatos módon csillannak be, így az előre megtervezett világítást újra kellett gondolni.

A hosszú és fárasztó nap végül mindenféle komoly probléma nélkül ment le. Néhány nappal a versenyt követően beszéltünk Antonioval, hogy milyen használati tapasztalatai voltak az objektívvel.

„Első találkozáskor nagyon meglepett az objektív relatíve kompakt mérete és kis súlya. Fotózás közben élvezetes volt használni, AF sebességben nem kellett semmiféle kompromisszumot kötnöm. Mivel alapvetően állványról dolgoztunk, a stabilizátort nem használtam, a néhány kézből elkészített kép során annyit éreztem, hogy meglepően látványos a stabilizátor működése. ”

„A minimális közelpont környékén különösen nagy segítséget nyújthat a beépített stabilizátor. Elégedett vagyok a végeredménnyel, de a részletgazdagságról nehezen nyilatkozom most még, mert nagyon plasztikus fényeket használtunk, szerintem ki fogom még próbálni kemény fényekkel is az objektívet.”

A versenyt végül Veres István a Bábel étterem séfje nyerte, így ő képviselheti Magyarországot az észtországi európai válogatón.