Úton az első G2 és egy fényerős zoom Sonyhoz

2021. Aug. 05. | Bejelentések, Breaking

2021. augusztus 5., Saitama, Japán – A Tamron Co., Ltd. (elnök-vezérigazgató: Shiro Ajisaka), a változatos felhasználási területekre szánt optikák vezető gyártója bejelenti a Sony E-bajonettes, teljes képkockás objektív nélküli fényképezőgépekhez kifejlesztett második generációs, 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 (A063-as modell) fényerős standard zoomobjektívjét, illetve bejelenti, hogy a Sony E-bajonettes, teljes képkockás tükör nélküli fényképezőgépekhez kifejlesztett egy fényerős teleobjektívet, a 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD (A058-as modell) zoomobjektívet.

Az új 28-75mm f/2.8 G2 jelentősen továbbfejlesztett optikai és autofókusz teljesítménnyel, valamint új funkciók testreszabhatósággal (A063 modell)

A 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 (A063-as modell) jellemzőinek áttekintése
A 28-75mm f/2.8 G2 a 28-75mm f/2.8 Di III RXD (A036-os modell) utódja, amely egy világszerte nagyra értékelt, népszerű zoomobjektív. A folyamatos fejlődés és az ügyfélközpontú hozzáállás gyümölcsét tükrözi. Az új 28-75mm f/2.8 G2 megtartva elődjének jól bevált kompakt méretét, új optikai konstrukciót tartalmaz, amely a képalkotási teljesítmény fokozása érdekében megújult kialakításon alapul, és jellemzői kompatibilisek a megnövelt felbontású digitális fényképezőgépek legújabb modelljeivel. Az AF meghajtása a TAMRON VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) lineáris motoros fókuszmechanizmusa, mellyel nagyobb pontossággal nagyobb autofókuszsebességet érhető el. A széles tartományban 0,18 m-es MOD (minimális tárgytávolság) és az 1:2,7-es leképzési aránynak köszönhetően az objektív fejlett közeli képfelvételi teljesítménnyel büszkélkedhet. Emellett új kialakítással rendelkezik a fokozott kezelhetőség és az ergonómikus érdekében.
A TAMRON úttörő szerepet játszott a tükörnélküli fényképezőgépekhez készült kompakt, fényerős standard zoomobjektívek kategóriájában, és az új 28-75mm f/2.8 G2 valóban a következő generációs objektív a mindennapi használatra.

Eredetileg kifejlesztett ‘TAMRON Lens Utility’ szoftver az objektív funkcióinak testreszabásához.
Ez az objektív kompatibilis az új ‘TAMRON Lens Utility’ szoftverrel, amelyet eredetileg és egyedülálló módon a TAMRON fejlesztett ki. A TAMRON Lens Utility saját számítógépén keresztül működtethető az objektív csatlakozó portjáról az opcionális TAMRON csatlakozókábelen keresztül történő csatlakoztatásával. A felhasználók a funkciókat testreszabhatják és a firmware-t frissíthetik az objektíven, nem pedig a fényképezőgépen keresztül. A személyes testreszabás rugalmas felvételi lehetőségeket biztosít a felvételi helyzetnek, például az állókép- vagy videofotózásnak megfelelően.

(A TAMRON Lens Utility funkciói)
Fókusz beállítása gomb beállításai
– A-B fókusz: Állítsd be 2 fókuszpozíciót (A és B), és a fókusz automatikusan változik A és B között.
– Fókusz előbeállítása: Állítsd be a kívánt fókuszpozíciót, és egy kattintással helyezze át a fókuszt a felvett pontra.
– AF/MF kiválasztása: Az AF és MF funkció kiválasztása a Focus Set gomb segítségével.
– Fókuszgyűrű funkció (fókusz/ablak) kapcsolása: A fókuszgyűrű funkció átkapcsolása a fókusz beállításáról a rekesz beállítására

Fényerős “utazó zoom” zökkenőmentes zoomolással a nagylátószögtől a teleobjektívig 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD (A058 modell)

– Funkció hozzárendelése a fényképezőgépről: Egyéni funkciók hozzárendelése a fényképezőgép vázáról a Focus Set gombhoz.
*A Focus Set gomb funkciója törölhető.

Fókuszgyűrű beállításai
– MF gyűrű elforgatása: A fókuszgyűrű forgási irányának módosítása
– MF módszer: A fókuszgyűrű használatakor a fókuszálási művelet módjának kiválasztása

Firmware frissítés

Fő funkciók
1. A legjobb képminőség a standard zoomobjektív osztályban

28-75mm f/2.8 Di III RXD (A036 modell) 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 (A063 modell)

35-150mm f/2-2.8 Di III VXD (A058 modell)
Sony E-bajonetthez (35 mm-es full-frame)

A 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD (A058-as modell) jellemzőinek áttekintése
A 35-150mm f/2-2.8 zoomobjektív a nagylátószögtől (35 mm) a teleobjektívig (150 mm) terjedő tartományt fed le, és ideális az utazáshoz és rendezvényekhez. Ez az első zoomobjektív a Sony E-bajonettes Sony tükör nélküli fényképezőgépekhez, amelynek maximális nagylátószögű rekesznyílása f/2. Emellett a VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) lineáris motoros fókuszmechanizmus beépítésével az objektív a fényerős objektívek között nagy sebességű és pontosságú autofókusszal rendelkezik. Emellett új dizájnt iskapott a jobb kezelhetőség és az ergonómiai érdekében.

Ez az objektív a gyakran használt látószögek teljes skáláját támogatja, beleértve a nagylátószöget, a normal és a közepes teleobjektívet, így könnyen megkomponálhatja a tökéletes felvételt anélkül, hogy a témától való helyváltoztatásra kényszerülne.

Eredetileg kifejlesztett ‘TAMRON Lens Utility’ szoftver az objektív funkcióinak testreszabásához.
Ez az objektív kompatibilis az új ‘TAMRON Lens Utility’ szoftverrel, amelyet eredetileg és egyedülálló módon a TAMRON fejlesztett ki. A TAMRON Lens Utility a saját számítógépén keresztül működtethető az objektív csatlakozó portjáról az opcionális TAMRON csatlakozókábelen keresztül történő csatlakoztatásával . A felhasználók a funkciókat testre szabhatják és a firmware-t frissíthetik az objektíven keresztül, nem pedig a fényképezőgépen keresztül. A személyes testreszabás rugalmas felvételi lehetőségeket biztosít a felvételi helyzetnek, például az állókép- vagy videofotózásnak megfelelően.

(A TAMRON Lens Utility funkciói)
Fókusz beállítása gomb beállításai
– A-B fókusz: Állítsd be 2 fókuszpozíciót (A és B), és a fókusz automatikusan változzon A és B között.
– Fókusz előbeállítása: Állítsd be a kívánt fókuszpozíciót, és egy kattintással helyezze át a fókuszt a felvett pontra.
– Fókuszgyűrű funkció váltása (fókusz/nyílás): A fókuszgyűrű funkció átkapcsolása a fókusz beállításáról a rekesz beállítására
– Funkció hozzárendelése a fényképezőgépről: Egyéni funkciók hozzárendelése a fényképezőgép vázáról a Fókusz beállítása gombhoz
*A Focus Set gomb funkciója törölhető.

Fókuszgyűrű beállításai
– MF gyűrű elforgatása: A fókuszgyűrű forgási irányának módosítása
– MF módszer: A fókuszgyűrű használatakor a fókuszálási művelet módjának kiválasztása