TAMRON SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD

Bajonett: Canon, Nikon

Kivételesen jó  képminőség az ultra-nagylátószóg minden sarkában.

 

A villánygyors SP 15-30mm F/2.8 méltó tagja a Tamron SP (Super Performance) sorozatának. Az XGM (eXpanded Glass Molded Aspherical) lencsetagnak köszönhetően olyan minőségű képet tud adni, akár két fix 15 vagy 30mm-es objektív.

 

Az XGM - kiterjesztett méretű, egyetlen üvegből öntött aszférikus lencsetag korrigálja a geometriai torzításokat, a kromatikus aberrációt, és példa nélküli módon tiszta és éles képet garantál, még a képek sarkaiban is.

Minőség, kompromisszumok nélkül

Magnézium-fluorid bevonat a frontlencsén

 

A frontlencse buborékalakja nem teszi lehetővé, hogy az objektívre szűrőt helyezzünk, ezért ez a lencse magnézium-fluorid bevonatot kapott. Ez védi a lencsét, víz- és zsírtaszító hatású, és megkönnyíti, az esetleges szennyeződések eltávolítását.

A magnézium-fluorid bevonatú jobboldali lencsét hiába próbáltuk összekenni egy olajalapú festéket tartalmazó filctollal. A bevonat nélküli lencsére rajzolni is lehet.

Speciális lencsék az átütő képminőségért

 

Az optika belsejében 13 csoportba rendezve 18 lencsetag található. Az elrendezésben találhatóak alacsony szórású lencsetagok (LD), és egy  XGM lencstag is.

Az XGM egy speciális alakú aszférikus lencsetag, ami több lencsetagot kivált egyetlen lencsére, ráadásul jobb optikai teljesítmény mellett. Végeredményben az objektív pontosabb rajzolatú és kisebb súlyú lesz tőle.

Ez a lencsekombináció garantálja, hogy torzításról és aberrációktól mentes képeket készítsünk a teljes zoomtartományban.

A jobboldali XGM lencse sokkal nagyobb aszférikus felülettel rendelkezik a hagyományos, baloldali aszférikus lencsénél, így nagyobb javulást ér el az optikai teljesítményben.

eBAND és BBAR bevonat

 

Ezekkel az általunk szabadalmaztatott technológiákkal korábban soha nem látott optikai teljesítményt tudtunk elérni. A technológiánk lényege, hogy különböző vastagságú bevonatrétegekkel különböző hullámhossztartományokban szűrjük ki a nem kívánatos fényeket.

 

Az új generációs BBAR (Broad-Band Anti-Reflection - Szélessávú Visszaverődésgátló) bevonatot az ultra-nagylátószögű lencsékhez optimalizáltuk, a nem kívános visszaverődések kiszűrésére.

 

Az eBand egy nanostruktúrált lencsebevonat, ahol a struktúravastagság nem nagyobb, mint a kiszűrendő szögből beeső látható fény  lehetséges hullámhosszai.

Ez a két megoldás együtt teszi lehetővé, hogy szellemképtől, tükröződéstől és becsillanástól mentes, kristálytiszta és élénk színvilágú képeket tudjunk készíteni.

VC képstabilizálás (Vibration Compensation)

 

A gyors autófókusz nem elég: fontos, hogy a bemozdulásos elmosódást is elkerüljük. A Tamron VC objektívek kiállták a próbát: elmosódás nélküli, éles képeket készítenek, rossz fényviszonyok között is.

 

A Sony vázakhoz készült objektívek nem használnak optikai képstabilizálást, mivel ez a funkció be van építve a Sony fényképezőgépekbe.

Krémesen elmosódott háttér nagylátószögnél

 

Hála a f/2.8 rekesznek, ez az optika könnyen kiemelhetővé teszi a témát a háttér vagy az előtér krémesen lágy elmosásával, a 0,28m-es minimális tárgytávolság pedig a nagylátószögű makrózást is lehetővé teszi.

30 mm F/2.8 - krémesen mosott, lágy háttér nagylátószög mellett

Ellenáll az elemeknek

 

A cseppálló felépítés megvédi az optika belsejét az időjárás viszontagságaitól, és kényelmes útitárssá teszi az objektívet merészebb utazásokhoz is.

Ultrasonic Silent Drive, a precíz és csendes autofókuszért

 

Az Ultrasonic Silent Drive (USD) autofókusz rendszer villángyors élességállítást tesz lehetővé. Speciális ultrahangos motorok mozgatják a lencséket, amik a gyorsaság mellett szokatlanul csendesen és pontosan vezérelhetően működnek.

SP (Super Performance)

 

Két betű csak. Pedig micsoda hatással vannak a képminőségre! Az SP optikák a Tamron legkiválóbb termékei közé tartoznak. Nagy teljesítmény, kiemelkedő képminőség, innovatív megoldások, gyorsaság. Mérnökeinknek teljesen szabad kezet adtunk az SP objektívek fejlesztésénél, egyedüli célként a kompromisszum nélküli, kiemelkedő teljesítményt határoztuk meg. Az eredmény - úgy véljük - magáért beszél.

Egyetlen üvegből formázott

Alacsony szórású

XGM

Ha érdekel, hol tudod biztonságosan, 5 év kibővített garanciával megvásárolni ezt az objektívet, nézz szét a hivatalos forgalmazóink termékei között!

Figyelem! A szürke importból származó termékek veszélyesek. További információ...