TAMRON 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC HLD

Bajonett: Canon, Nikon

Éld át az ultranagylátószög és a kompakt méret nyújtotta fotózás élményét

 

Ez az ultranagylátószögű zoomobjektív APS-C DSLR kamerákhoz készült. 10-24mm-es fókusztávolsága, kompakt mérete és kiemelkedő optikai teljesítménye egyedivé teszi saját kategóriájában.

 

A fentieken túl az objektív része a nagy hatásfokú VC képstabilizátor, egy új típusú változtatható nyomatékú fókuszmeghajtás, utóbbi manuálisan módosítható a korábbi rendszerekhez hasonlóan. A frontlencse vízlepergető bevonatot kapott, ami része az időjárásálló felépítésnek.

 

Minőség kompromisszumok nélkül

A teljes zoomtartományban.

 

Az optikai felépítés 16 tagból áll 11 csoportban. Egy extra alacsony (XLD) és egy alacsony szórású (LD), valamint egy aszférikus és egy hibrid aszférikus kialakítású lencsetag is van. Ezek az optikai hibák korrekciójáért felelősek, és nagy rekeszbeállításnál is kiemelkedő rajzolatot biztosítanak a teljes zoomtartományban. A lencsék korrigálják a kómát, a kromatikus aberrációt, és a nagylátószögből adódó képtorzulást is.

A becsillanás eltüntetését egyedi módon, különböző vastagságú magnézium-fluorid rétegekkel oldottuk meg: a különböző bevonatrétegek különböző hullámhossztartományokban szűrik ki a nem kívánatos fényeket. Az eredmény így mindig becsillanásmentes, tűéles és részletgazdag lesz. Ezt mi Broad-Band Anti-Reflection Coatingnak, röviden BBAR-nak neveztük el.

A VC képstabilizátornak köszönhetően a fotóidnak csak a képzeleted szabhat határt

 

Mi Vibration Compensationnek, röviden VC-nek hívjuk az optikai képstabilizáló rendszerünket. Ez a bonyolult rendszer teszi lehetővé, hogy rendkívül kevés fény mellett is tudjunk állvány nélkül, szabadon fotózni. Technikai kihívás volt egy ekkora, kompakt méretű objektívbe ennyi funkciót beépíteni. Mérnökeinknek végül sikerült a kibővült funkciókkal együtt megőrizni az előd (B001) méreteit, és még a stabilizáló algoritmusok hatékonyságát is sikerült tovább növelnünk.

 

A Sony vázakhoz készült objektívek nem használnak optikai képstabilizálást, mivel ez a funkció be van építve a Sony fényképezőgépekbe.

HLD autofókusz

 

Ebben az objektívben mutattuk be a legújabb fejlesztésünket, a változtatható nyomatékú fókuszmeghajtást. Mi High/Low torgue-modulated Drive-nak, röviden HLD-nek hívjuk. A korábban elérhetetlennek tűnő gyorsaságot és precizitást a mozgatórendszer nyomatékának modulálásával értük el: A nagyobb és nehezebb lencsetagokat ugyanolyan gyorsan és pontosan tudjuk mozgatni, mint a kisebb és könnyebb elemeket.

Elbűvölő ráadás, hogy a fókusz a rendszer manuál módba állítása nélkül is kézzel utánállítható.

Nagy teljesítmény, kompakt méret

 

A rövidebb hossz nagymértékben javítja az optikai teljesítményt, a kompakt méret megőrzése pedig széles körű felhasználhatóságot tesz lehetővé. Ez az objektív valóban elhozza legújabb csúcstechnológia világát az APS-C kategóriába.

 

Új lehetőségek: TAP-in Konzol

 

A jövő elkezdődött: A Tap-in Konzollal frissítheted az objektív vezérlőszoftverét, egyedi autofókusz beállításokat adhatsz meg, és testre szabhatod az objektív egyéb funkcióit is.