TAMRON SP 90mm f/2.8 MACRO 1:1 Di VC USD

Bajonett: Canon, Nikon

Az SP 90mm VC USD (F017) a Tamron legendás 90 mm-es makró objektívjeinek a legújabb példánya. Mérnökeink növelték az optikai teljesítményt, és a műszaki lehetőségek kibővültek: XY iránykompenzáció is került a képstabilizátorba.

 

A tökéletes képstabilizáláshoz egy gyorsulásmérőt is építettünk ebbe az objektívbe, ami két gyro-szenzorral együttműködve képessé teszi VC rendszert az XY síkban történt elmozdulások korrigálására. Ez eredmény tökéletesen stabilizált, tűéles kép.

 

Az USD ultrahangos fókuszmotor vezérlőszoftverének a fejlesztésével sikerült még gyorsabbá tennünk az élességállítást. Az objektív időjárásálló, a frontlencse pedig víz- és szennyeződéstaszító magnézium-fluorid bevonatot kapott.

Makró, szabad kézből

Kiemelkedően tiszta és tükröződésmentes kép

 

Az optika belsejében 14 lencsetag található 11 csoportba rendezve. Az szerkezetben található alacsony szórású lencsetag (LD), és kettő extra alacsony szórású XLD lencsetag is. Az eredmény: részletgazdag rajzolat és lenyűgöző, kerek bokeh.

 

 

Csúcstechnológia a lencsebevonatok terén

 

Az új generációs BBAR (Broad-Band Anti-Reflection - Szélessávú Visszaverődésgátló) bevonat különböző vastagságú magnézium-fluorid rétegekkel különböző hullámhossztartományokban szűri ki a nem kívánatos fényeket. A kivételes képminőség titka az, hogy a saját fejlesztésű eBand bevonatunkkal együtt használjuk.

Az eBand egy nanostruktúrált lencsebevonat, ahol a struktúravastagság nem nagyobb, mint a kiszűrendő szögből beeső látható fény  lehetséges hullámhosszai. A különböző bevonatok ideális elosztása a különböző lencsetagokon garantálja, hogy mindig szellemképtől, tükröződéstől és becsillanástól mentes képeket tudjunk készíteni.

 

 

1:1 makró

 

A távolban lévő apró tárgyak 1:1 nagyítási aránnyal vetülnek a fényképezőgép szenzorára, így olyan kivételes részleteiben örökíthetjük meg őket, ami szabad szemmel nem volna lehetséges.

 

 

Belső élességállítás

 

Ennek az objektívnek nem változik a hossza élességállítás közben, a belső kialakításnak köszönhetően. A belső lencsetagok mozgatását úgy oldottuk meg, hogy csak minimális mértékben tolódjon arrébb az optika súlypontja, ez pedig stabil fényképezést, éles képeket jelent a gyakorlatban. A kézre illő, ergonomikus kialakítás és a prémium anyaghasználat csak ráadás.

 

 

Fókusz szabályzó

 

Ha téma helyzete adott, növelhetjük az automatikus élességállítás sebességét, ha az automatika által bejárható utat leszabályozzuk. Így nem maradunk egy megismételhetetlen pillanatról sem.

Taszítja a vizet és a zsírt, időjárásálló

 

Különlegessége az objektív szerkezetének, hogy speciális tömítőanyagokkal időjárásállóvá tettük. A magnézium-fluorid bevonat a frontlencsén taszítja a vizet és gátolja a zsíros ujjlenyomatfoltok kialakulását is.

A magnézium-fluorid bevonatú jobboldali lencsét hiába próbáltuk összekenni egy olajalapú festéket tartalmazó filctollal. A bevonat nélküli lencsére rajzolni is lehet.

Új lehetőségek: TAP-in dokkoló

 

A Tap-in dokkolóval frissítheted az objektív vezérlőszoftverét, egyedi autofókusz beállításokat adhatsz meg, és testre szabhatod az objektív egyéb funkcióit is. Az extra alkotói szabadság mellett kényelmet is jelent: nem kell az objektív kalibrálásához szervizhez fordulni.

Extra alacsony szórású

Alacsony szórású

Ha érdekel, hol tudod biztonságosan, 5 év kibővített garanciával megvásárolni ezt az objektívet, nézz szét a hivatalos forgalmazóink termékei között!

Figyelem! A szürke importból származó termékek veszélyesek. További információ...