TAMRON 20mm f/2.8 Di III OSD 1:2

Bajonett: Sony E

A 20 mm-es perspektíva látványos és érdekes térélményt nyújt, drámai tájképekhez, figyelemfelkeltő városfotókhoz vagy általános célú erős nagylátóként egyaránt ajánlható.

 

 A nagy, f/2.8 fényerő mellett jó makró képességet nyújt (1:2-es leképzés) emellett rendkívül kompakt és könnyű. A kis közelpontnak (legkisebb élesre állítási távolságnak) köszönhetően a motívumok széles skálájához használható, kezdve a tájképektől, a csendéleteken vagy családi pillanatképeken át a dinamikus perspektívájú közelfotókig. Az objektívet alacsony tömeg és a praktikusan kis méret jellemzi. A speciális optikai elemek, többek között az LD (alacsony diszperziójú) és a GM (aszférikus öntött üveg) tagok kompenzálják a leképzési hibákat. A Tamron legendás BBAR (szélessávú tükröződésmentesítő) bevonata minimalizálja a fényszóródást és a becsillanást a lencséken. Ezeken felül a fényképezőgépbe épített képjavítások is alkalmazhatók a magas felbontású képszenzorokban rejlő teljes potenciál kiaknázásához. A szennyeződésgátló felépítés és a frontlencse fluorbevonata ideális a kültéri fotózáshoz. A 20 mm-es fix gyújtótávolságú objektív a lehetőségek új tárházát nyitja meg. Különleges perspektívát ad a fotóinak!

Jellemzők

Közelebb a motívumhoz, a sokkal kisebb tárgytávolságnak köszönhetően

 

A 20 mm-es objektív közelpontja 0,11 m. Az elérhető legnagyobb leképzési arány 1:2, ami azt jelenti, hogy még a kis méretű tárgyak is ki tudják tölteni a képmezőt. Így soha többé nem fog csalódni, hogy nem tudott elég közel menni a témához. A remek közelfotós képességnek köszönhetően drámai perspektívából készítheti el felvételeit, amelyeken a közeli motívumok nagyobbnak, a távoliak pedig kisebbnek tűnnek. A nagy fényerő egyedülálló képek készítését teszi lehetővé, hangulatos háttérelmosással.

Könnyű és kompakt felépítés

 

Az objektívet kifejezetten a tükör nélküli kamerákhoz fejlesztették ki. Hosszúsága mindössze 64 mm, így jól kézre áll és könnyen használható. Az élességállítás közben nem változik a külső méret, így a felhasználók egészen közel mehetnek a témához, nem kell attól tartani, hogy fókuszáláskor az hozzáér a frontlencséhez. Akár több objektívet is magával vihet, mégsem lesz túlságosan nagy és nehéz a felszerelése!

Magnézium-fluorid bevonat a frontlencsén

 

Ez védi a lencsét, víz- és zsírtaszító hatású, és megkönnyíti, az esetleges szennyeződések eltávolítását.

A magnézium-fluorid bevonatú jobboldali lencsét hiába próbáltuk összekenni egy olajalapú festéket tartalmazó filctollal. A bevonat nélküli lencsére rajzolni is lehet.

Ellenáll az elemeknek

 

A cseppálló felépítés megvédi az optika belsejét az időjárás viszontagságaitól, és kényelmes útitárssá teszi az objektívet merészebb utazásokhoz is.

Sokoldalú és érdekes Tamron objektívek Sony E-bajonetthez

 

A Tamron a 20 mm-es objektív mellett továbbiakat is kínál a Sony E-bajonettes kamerákhoz. 24 és 35 mm-es f/2.8-as fixeket és többféle zoomobjektívet is. A tükör nélküli kamerákhoz tervezett objektívek közös tulajdonsága a kompakt és könnyű kialakítás. Még a teljes objektívkészlet is könnyen szállítható együtt, továbbá kényelmes, hogy a sorozat összes tagjának egyforma (67 mm-es) a szűrőmenete, így egyetlen UV- és polarizációs szűrőkészlet is elegendő hozzájuk.

Egyetlen üvegből formázott

Alacsony szórású

Ha érdekel, hol tudod biztonságosan, 5 év kibővített garanciával megvásárolni ezt az objektívet, nézz szét a hivatalos forgalmazóink termékei között!

Figyelem! A szürke importból származó termékek veszélyesek. További információ...