Farkasok közt jártam

Katona Tamás írása a Budapest Wolves játékosának fotózásáról

A Budapest Wolves amerikai foci csapat egyik legeredményesebb játékosáról Ágota Balázsról készítettem ezt a fotót a Tamron új SP 85mm 1.8-as optikájával.

Kemény sport ez az amerikai foci igaz? Másfél éve ragadott magával, amikor Dallasban az AT&T stadionban őrjöngtem végig egy Dallas Cowboys meccset. Azt az érzést el sem tudom mesélni nektek, de a meccs után csak mutogatni tudtam, mert hangom az nem maradt! Az inspiráció részemről ott, és abban a pillanatban meg is született! Csak a megfelelő alkalomra volt szükségem, ami nem is váratott sokáig.

 

Gondolkodtam milyen stílusban készítsem el a Wolves-nak ezt a fotósorozatot, végül a fekete-fehér fotók mellett döntöttem. Kemény sportról lévén szó a világítást is keményebbre hangoltam, és már alig vártam, hogy a képeket monitoron is elemezhessem végre! Viszonylag szűk 8-as rekeszt használtam zömében, hogy a mez textúrája a sisakon lévő ütésnyomok még intenzívebben látszódjanak. A tesztképek elkészítése közben, már a kamerám kijelzőjén láttam, hogy kiváló minőségű alapanyag készült, de 27”-on nézve volt az igazi! Nem tudtam kihasználni az objektív képstabilizátorát, mert nem volt rá most szükség, de legközelebb próbára teszem azt is. A felvételek minősége, ami nekem most is a legfontosabb szempont volt, az megkérdőjelezhetetlen!

 

Ezt megelőzően is sokat használtam 85-ösöket, így a korábbi élményekkel összevetve is nagyon élvezetes volt a Tamronnal dolgozni: nem túl nehéz, pont jó volt a munkatávolság, gyors volt és tűéles képet készített. Az én olvasatomban pedig ezek a legfontosabb szempontok egy munkaeszköz beszerzésénél.

A szerző:

 

Katona Tamás | Nemzetközi Esküvő- és Portréfotós

Katona Tamás Studio