TAMRON Tap-in dokkoló

Bajonett: Canon, Nikon, Sony

Dokkold az optikád a Tap-in konzolra, és nézd meg mi mi mindent állíthatsz a motorháztető alatt!

 

A konzol számos lehetőséget biztosít a legújabb Tamron optikákhoz. A számítógépre csatlakoztatva a Tamron szoftver installálása után lehetőséged van az optika vezérlőprogramját a legújabbra frissítened. Mindemellett különböző objektívtípusok esetében különböző beállításokat is testre lehet szabni - mindez korábban soha nem látott szabadságot ad a fotósok kezébe.

Tamron célszoftver: TAMRON Tap-in Utility

 

Töltsd le a TAP-in utility-t, installáld egy PC-re vagy Mac-re, és máris nekiláthatsz a frissítésnek vagy a testre szabásnak. A program futtatásához szükség van folyamatos internetkapcsolatra, és a kapcsolatot biztosító USB kábelre.

Firmware frissítés

 

Az objektív firmware frissítse gyorsan és biztonságosan elvégezhető a Tap-in utility segítségével. A szoftver magától megállapítja, hogy a legfrissebb szoftver fut-e a gépen, és amennyiben nem, a felhasználó jóváhagyása után elvégzi a szükséges frissítéseket.

Testre szabás

 

Számos funkció testre szabható, az objektív típusától és lehetőségeitől függően.

 

Fókusz beállítás

 

A fókusztávolságot három régióban adhatjuk meg: közeli, közepes és távoli. Zoomobjektívek esetén nyolc különböző szegmensben adhatunk meg három fókuszpontot, ami így 24 automatikus beállítási lehetőséget biztosít a fotózáshoz.*

A dokkolóval így magunk is kalibrálhatjuk az optikát, ha problémánk adóik az élességállítással.

 

*A lehetséges beállítások száma bizonyos objektíveknél megváltozhat.

Fókusztávolság-korlátozás

 

A "Focus Limiter" gombbal ellátott optikák eseténe a TAP-in utility segytségével megadhatjuka fókuszmotorok működési tartományát.

VC beállítások

 

A képstabilizátornak megadhatjuk, hogy stabilizálás prioritása a kereső képe vagy az elkészült fénykép legyen, esetleg a kettő közötti középút.

Manuális fókusz

 

Beállítható a manuál fókusz felülbírálásának a lehetősége, illetve a fókuszgyűrű érzékenysége is külön meghatározható.