A Tamronnál egy egészen más szintet képviselő, ultra-telefotó zoom objektív kifejlesztése kezdődött meg Sony E-bajonettes, full-frame tükör nélküli fényképezőgépekhez.

Jellemzők, specifikációk

Új dimenzió tárul elénk a nagy teljesítményű ultra-telefotó tükör nélküli zoomobjektívek terén. A nyolcszoros zoomaránnyal, amely a meglepő módon 50 mm-nél fog kezdődni, ez az új ultratelefotó zoomobjektív a Sony E-bajonettes full-frame tükör nélküli fényképezőgépekhez készül. Mérete ugyanolyan lesz, akárcsak a hagyományos 100-400 mm-es zoomobjektíveké, mégis szélesebb látószöget fog kínálni, így kreálva egy sokoldalúbb objektívet.

Az 50-400mm F4.5-6.3 figyelemre méltóan kompakt kialakítást fog kapni, mindössze 183,4 mm hosszú és súlya csak 1155 g lesz, de minden gyújtótávolságnál páratlanul nagy teljesítményt fog nyújtani. A nagy nagyítási arány ellenére a speciális lencsetagok hatékony elrendezésének köszönhetően a teljes 50-400 mm-es tartományban kiváló képminőség lesz biztosítva.

A TAMRON VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) lineáris motoros fókuszmechanizmussal felszerelt objektív, amely rendkívül halk és érzékeny, valamint a TAMRON saját fejlesztésű képstabilizáló mechanizmusával, a VC (Vibration Compensation), az objektív számtalan lehetőséget fog biztosítani minden felvételhez.

A 50-400mm F4.5-6.3 használata során a felhasználók élvezni fogják a fél-makrofotózás világát kiváló közeli felvételkészítési képességei miatt. A szűrő mérete 67 mm lesz, ami megegyezik a legtöbb más tükör nélküli fényképezőhöz készült TAMRON objektív méretével.

A zoom emellett olyan specifikációkkal is rendelkezni fog, amelyek a kényelmes fényképezést segítik elő, ilyen például a jobb textúrájú és ergonomikus új objektív kialakítás, valamint a csatlakozóport az eredetileg és egyedülállóan a TAMRON által kifejlesztett, dedikált TAMRON Lens UtilityTM számára. Ezen túlmenően ehhez az 50-400mm F4.5-6.3 objektívhez a TAMRON Lens Utility újonnan “Fókuszkorlátozó” funkciót fog kínálni. Kényelmesebb munka érdekében választhatja majd az Arca-Swiss állványt, amely stabilizálja gépét.

Összesítve a leírtakat az 50-400mm F4.5-6.3 egy olyan hordozható, sokoldalú zoomobjektív lesz, mely megengedi felhasználójának, hogy széles skálán mozogjon egészen a normál gyújtótávolságú 50mm-től akár a 400mm-es ultra-telefotóig. Legvégül tehát egy olyan úttörő objektív fejlesztését jelentette be a Tamron, amely az ultra-telefotó tükör nélküli zoomobjektívek egy teljesen új dimenzióját fogja megnyitni használója számára.

Előreláthatólag 2022. őszéig kell várjunk, hogy a Tamron bemutassa legújabb objektívét.