A Tamron megkezdte a Lens Utility Mobile fejlesztését Android operációs rendszerekhez, mely segítségével a felhasználók már telefonon is beállíthatják az objektív funkcióit.

Kezdetét vette a Tamron Lens Utility Mobile alkalmazás fejlesztése, ami egy Android operációs rendszerű telefonokra, és táblagépekre készülő applikáció, amely nem csak kényelmes, gyors hozzáférést biztosít terepen, de kibővíti a videó- és képkészítési lehetőségeinket is.

A mobilos alkalmazás tulajdonképpen a Tamron Lens Utility PC-s szoftver telefonos változata. A számítógépes verzió 2021. októberében jelent meg, azóta számos Tamron objektívet használó ember elismerését váltotta ki. Az alkalmazásokat egyaránt a Tamron saját fejlesztői készítették.

A Tamron Lens Utility Mobile összefoglalója

Közel egy év telt már el a számítógépes szoftver megjelenése óta, így elegendő visszajelzést érkezett azzal kapcsolatban, hogy miképp lehetne kényelmesebbé tenni a felhasználását, például a funkciók testre szabásával. A korábbi visszajelzések alapján lett kifejlesztve a Tamron Lens Utility Mobile program, amely kizárólag Android operációs rendszerre készül.

Nem szükséges számítógép sem az objektív konfigurálásához, ugyanis elég egy Tamron csatlakozókábelt csatlakoztatunk Androidos okoskészülékünkhöz, így még egyszerűbbé válik a konfigurációs folyamat.

Egy új funkcióval is bővült a rendszer, amely lehetővé teszi a lencseműveletek okostelefonról történő vezérlését. Például az A-B Focus funkció, amely könnyedén átállítja a fókuszt az egyik előre kiválasztott témáról a másikra, így az még az objektív megérintése nélkül is beállítható.

A későbbiekben lehetséges, hogy további funkciókat fog kapni a jövőben az alkalmazás, hogy a felhasználók még kényelmesebben készíthessenek képeket, videókat.

 

FRISSÍTÉS (2023.01.18.)

A TAMRON Lens Utility™ mobilapplikáció már elérhető Android OS-re.

* Az objektív firmware-frissítései nem támogatottak a mobil verzióval. A firmware-frissítések elvégzéséhez a Tamron Lens Utility for PC és egy számítógép szükséges.
* Ez az alkalmazás kizárólag Android operációs rendszerre készült. Felhívjuk figyelmét, hogy az iOS jelenleg nem támogatott.