A Tamron bejeletette a FUJIFILM X-bajonettes 150-500mm F/5-6.7 Di III VC VXD (A057-es modell) ultra-telefotó zoom objektívet.

A fotósok ezentúl könnyedén élvezhetik az ultratelefotózás előnyeit ezzel a könnyen kezelhető kompakt vázzal. Az új ultra-telefotó zoom a VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) precíz és nagy sebességű lineáris motoros fókuszmechanizmussal és a TAMRON saját fejlesztésű VC (Vibration Compensation) mechanizmusával van felszerelve. A 150 mm-es végén az objektív 0,6 m-es MOD-ot (minimális tárgytávolságot) kínál az erőteljes és drámai közeli felvételekhez.
Kiemelt termék előnyök
  1. Kompakt 750 mm-es egyenértékű ultra-telefotó zoom objektív
Bár eléri a 750 mm-es ultra-telefotó gyújtótávolság-egyenértéket, a 150-500 mm F5-6.7 objektív mégis meglehetősen kompakt méretű, hiszen hossza mindössze 209,9 mm, maximális átmérője pedig 93 mm. Az objektív hossza a teleobjektívet teljesen kinyitva is csak 284,9 mm, így kényelmesen használható. Az objektív 150 mm-től 500 mm-ig zoomol a zoomgyűrű mindössze 75°-os ívben történő elforgatásával, ami lehetővé teszi a kívánt látószög gyors beállítását minimális mozgással, elkerülve a kihagyott lehetőségeket és megkönnyítve az intuitív komponálást.

2. Csodálatos magas képminőség

Az optikai konstrukció 25 elemmel rendelkezik 16 csoportban. A speciális lencsetagok, köztük egy XLD (eXtra Low Dispersion) elem, öt LD (Low Dispersion) elem és két hibrid aszférikus lencsetag nagyvonalú és hatékony használata alaposan szabályozza az aberrációkat, beleértve az axiális kromatikus aberrációt is. És mivel a 150-500mm F5-6.7 objektívet full-frame tükör nélküli fényképezőgépekhez tervezték, rendkívül magas képminőséget és általános teljesítményt nyújt a teljes zoomtartományban, középen és a széleken.

3. A VXD AF motor nagy sebességet, nagy pontosságot és csendes használatot biztosít

A 150-500mm F5-6.7-es modell a VXD lineáris motoros fókuszmechanizmussal rendelkezik. A VXD nagy sebességű és nagy pontosságú mozgást biztosít. Emellett a lineáris motor csökkenti a meghajtó zaját és a fókuszálás során keletkező rezgéseket (a hagyományos meghajtórendszerhez képest), így ideális az alacsony zajszintű környezetben történő fényképezéshez és videózáshoz egyaránt.

 

4. A TAMRON VC kiváló képstabilizációt nyújt
A vékony, kompakt 150-500mm F5-6.7-es modell a TAMRON VC mechanizmussal van felszerelve. Az objektív három beállítással rendelkező VC üzemmód-választó kapcsolóval rendelkezik (1. üzemmód: Standard, 2. üzemmód: Kizárólag pásztázáshoz, és 3. üzemmód: Kockázási prioritás), így a felvételi körülményeknek megfelelően az ideális VC üzemmód hívható elő. Ez a funkció kiváló képstabilizáló teljesítményt nyújt, lehetővé téve a fényképezőgép rázkódása által okozott képzavar hatékony csökkentését.
5. A telefotó-makró felvételek kiváló közeli felvételkészítési teljesítményt nyújtanak
A 150-500mm F5-6.7 objektív kiváló close-up készítési képességeket nyújt egy ultra-teleobjektívhez képest. A MOD 0,6 m  a 150 mm-es végponton és 1,8 m  az 500 mm-es teleobjektív végponton. A maximális nagyítási arány 150 mm-nél kivételesen magas, 1:3,1 (a teljes képkocka 1:2,1-nek felel meg). A felhasználók nagy teljesítményű teleobjektíves makrofelvételeket készíthetnek olyan témákról, mint például virágok és rovarok, miközben ésszerű felvételi távolságot tarthatnak – közelebb, mint a hagyományos ultra-telefotó zoomobjektívekkel.
6. További funkciók a nagyobb kényelem érdekében
– Arca-Swiss kompatibilis állványtartó hevederes rögzítőfuratokkal a tartozékban
– Objektív napellenző rugalmas, védő elülső részével
– A könnyű kezelhetőség érdekében tervezett kapcsoló
– FLEX ZOOM LOCK mechanizmus a kiterjedt használhatóság támogatására
– Felszerelve MF SPEED kapcsolóval, amely kézi fókuszáláskor praktikus